Dance teachers/ Choreographers

MIKE ALVAREZ
MIKE ALVAREZ

Naam: Alvarez

Voornaam: Mike

Dansopleiding of diploma: Docent Vlaamse trainingsschool, Erkend docent Rotterdam Dansacademie, Docent Stage international de danse, Evian, Frankrijk en first generation hip hop dancers Belgie- LES ANCIENS

Stijlen waarin je lesgeeft: popping, locking, funkstyles, jazz rock

Introductie:

Artistiek directeur 2 step dance company en Dancersagency/ Choreograaf 2SDC crews

Choreograaf/ danser voor verscheidene tv shows/artiesten: Tegen de sterren op, De club, Gert late night , De Battle , Kid coco, Truephonic, ...

Danser in tv- wedstrijden: Move like michael -  Belgium's Got Talent 2016 -  Dance As One 2019

Dancer/ choreographer for several events and shows by Dancersagency: EUROGENERICS- NIKO- SAMSONITE- DANONE- NUTRICIA- L'OREAL- O'NEILL- MEDIAMARKT- ATLAS COPCO- CLINIC- JEAN PAUL GAULTHIER-PFIZER- SCHWARZKOPF- BNP PARIBAS-...

Danser in de culturele sector: entre moi et je, le banc, rencontre, ... 

Assistent choreograaf voor ' K-do' , productie van Franco dragone, Cirque du soleil

Lifetime achievement award by : hip hop international / unbreakable / pod ...

Keep it funky!

KARLIJNE PROVINCIAEL
KARLIJNE PROVINCIAEL

Naam: PROVINCIAEL ALVAREZ

Voornaam: KARLIJNE

Dansopleiding of diploma: Licentiaat/ master physical education aan de vrije universiteit Brussel specialisatie dans en choreografie, Docent Vlaamse trainingsschool, Docent Stage international de danse, (Evian, Frankrijk)  en lector aan de Eramus Hogeschool Brussel.

Stijlen waarin je lesgeeft: Hip hop 

Introductie:

Zaakvoerder 2 step dance company en Dancersagency/ assistent coach 2SDC crews

Choreograaf/ danser voor verscheidene tv shows/artiesten: Tegen de sterren op (VTM), De club (VRT), Gert late night (VIER), De Battle (VIER) , Kid coco, Truephonic, ...

Danser in tv- wedstrijden:  Belgium's Got Talent 2016 -  Dance As One 2019

Dancer/ choreographer for several events and shows by Dancersagency: EUROGENERICS- NIKO- SAMSONITE- DANONE- NUTRICIA- L'OREAL- O'NEILL- MEDIAMARKT- ATLAS COPCO- CLINIC- JEAN PAUL GAULTHIER-PFIZER- SCHWARZKOPF- BNP PARIBAS- JACK DANIELS -...

CLERY KHEDHIR
CLERY KHEDHIR

CLERY KHEDHIR

Naam : Khedhir

Voornaam : Cléry

Diploma : Cours Florent  « Musical en Theater » in Parijs

Stijl : hiphop

Van drie tot elf jaar deed  ik klassiek ballet, modern jazz en tapdans bij « Ecole de danse Entrechats » in Brussel.

Ik genoot van de vele optredens in de Bozar omdat ik me helemaal thuis voelde op het podium. 

De choreograaf van « Les Ballets Jeunesse de Joëlle Morane » gaf me de kans  om mee te spelen in  de musical « Bla Bla » en ik volgde in deze school vanaf dan  verschillende dansdisciplines. De talrijke repetities voor  televisieshows, reclamespots, Cap 48, Make a Wish en vele andere, waren de drijfveer om van dansen mijn beroep te maken.

Op veertienjarige leeftijd haalde  ik met een dansnummer brons  in Belgiums Got Talent. 

Ik heb bij 2 Step Dance Company mijn dansopleiding voortgezet in mijn favoriete stijl nl hiphop !

We deden mee aan Belgische - en Wereldkampioenschappen.

Met een parcours van dansstijlen en ook  theater heb ik nadien mijn diploma « Musical » in Cours Florent in Parijs behaald.

Ik heb daar  vier jaar hiphop gegeven aan verschillende leeftijdsgroepen en de optredens van mijn leerlingen werden telkens een succes.

Mezelf bijscholen is één van mijn prioriteiten ; zo verbleef  ik na mijn opleiding enkele maanden  in Los Angeles voor  intensieve dansstages. 

Verder maak  ik muziek en dansclips voor een eigen project.

Ik werd in Parijs uitgekozen voor  de hoofdrol in « Le P’ti Prince » en verder deed ik mee aan andere optredens zoals « C’Franc » en « Human Rise ».

Met veel enthousiasme  kom ik hiphop lesgeven …hiphop mijn  passie… en zet  ik me verder in om een mooie danscarrière  uit te bouwen !

Ik zal jullie vooral leren om het dansen te beleven tot in het diepste van jezelf met een theatrale impuls om je uit te drukken.

Dans omzetten in passie en plezier is mijn motto.

Ook dat van jullie ?

 
 
 
ELLEN HOUCK
ELLEN HOUCK

Ellen Houck is afgestudeerd als bachelor Uitvoerende moderne theaterdans en is sindsdien vaak te zien als danseres in België en Nederland. 

Ze heeft dankzij haar werk ook al heel wat van de wereld kunnen zien! Ze heeft mogen dansen in o.a. China, Istanboel, Zuid-Afrika, Berlijn, New York, Aruba,... 

Ook al is Ellen opgeleid als technisch modern geschoolde danseres, ze is gekend om haar veelzijdigheid. Ze wisselt het commerciële af met theatervoorstellingen en workshops geven.

Ze werkte al voor grote namen zoals Franco Dragone, Timor Steffens, Hadise, Armin van Buuren, Krisztina De Châtel, The Voice Van Vlaanderen, Dansdate, Musichall, Roy Julen, en veel meer.

De meeste mensen kennen Ellen uit het winnende team van Isabelle Beernaert in The Ultimate Dance Battle 2011 en haar deelname in 2013 aan So You Think You Can Dance.

WIM DAELMAN
WIM DAELMAN

naam: Wim Daelman aka Bboy Dman
Dansopleiding of diploma: Master Beeldende Kunsten 
Stijlen waarin je lesgeeft: breaking
Introductie:

In de jaren 90 ontdekt dat dansen wel iets voor mij was maar helaas weinig geld om lessen te volgen, rond 2000 met een groepje vrienden Sint-Niklaas Addicted Crew gevormd waarmee we trainden in lokale centra, turnclubs,cinema,station,.. sinds 2010 2step ontdekt en sinds 2011 geef ik les breaking op 2step Dance Company.

Ik ben lid 2SDC crew en heb reeds deelgenomen aan het tv-programma  Belgium’s Got Talent (2017), verder neem ik deel aan competities met de 2SDC crew, zoals het Belgisch kampioenschap (5x) en het Wereldkampioenschap (3x). Daarnaast nog heel wat showcases voor Sportpaleis, CD&V congres, Walibi, programmavoorstelling Medialaan najaar 2018, Maanrock (Mechelen), etc.

Ik dans voor Dancersagency waardoor ik mijn job combineer met danswerk in de eventsector: Danone- Ricoh- danser voor Tegen de sterren op (VTM), Atlas Copco, 15 jaar Mediamarkt, Clinic Stores,  niko etc.

Always a student dus ik blijf ook trainen en heb daardoor hele goede banden met de Mechelse Break Crew Flash Family. 

SIENE DE KEYSER
SIENE DE KEYSER

Naam: Siene De Keyser

Dansopleiding: VTS diploma, initiator urban dance

Stijl: dancehall / hiphop

Hoi allemaal! Op vijfjarige leeftijd trok ik voor het eerst mijn sneakers aan en volgde mijn eerste hiphop les bij Karlijne Provinciael. Hier had ik de smaak al snel te pakken en ben dus bijgevolg niet meer gestopt. Vervolgens ontdekte ik ragga/dancehall wat volledig mijn ding bleek te zijn.

Binnen 2-step dance company geef ik dancehall aan verschillende leeftijden en niveaus waar ik graag mijn passie voor deze stijl wil delen en doorgeven en super belangerijk to ENJOY the dance and have FUN!

Door verschillende danslessen, workshops nationaal en internationaal (LA) probeer ik mezelf continu bij te scholen.

Zelf ben ik ook lid van 2SDC CREW waarmee we aan verschillende wedstrijden en TV-programma's deelnamen (Belgium's Got Talent, Belgisch kampioenschap, wereldkampioenschap, ...)

Als danseres werkte ik op verschillende events en shows (Dancersagency) voor o.a. Niko, AED studio's, L'oréal, BONGO, Mediamarkt, Clinic, Jack Daniels, Jupiler, Maanrock, Back to the nineties, ...

JENS VAN NOTEN
JENS VAN NOTEN

In 2015 behaalde Jens zijn diploma 'Theaterdans Uitvoerend Jazz-Urban' aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te TIlburg, Nederland. Tijdens zijn opleiding nam hij al deel aan het televisieprogramma 'The Ultimate Dance Battle'. Hier zat hij in het modern/hedendaagse team olv chreografe Min Hee Bervoets. 

 

In zijn stagejaar en het jaar na zijn afstuderen was hij in theaters doorheen heel Nederland te zien aan de zijde van moderne choreografe Truus Bronkhorst. In diezelfde tijd startte Jens ook als commercieel danser. Dit doet hij nu nog steeds, zo was die o.a. te zien in ‘The Voice Van Vlaanderen, The Voice Belgique, Idols Nederland, Playback Je Gek, 3FM Awards, De Winterrevue,..’ Hij stond in zalen zoals Het Sportpaleis, AFAS live, Heineken Music Hall, Paradiso.

 

In 2017 werd Jens de vaste danser voor de Belgische artiest ‘Loïc Nottet’. Van de lente 2017 tot zomer 2018 hebben ze getourd met de ‘Selfocracy Tour’. In eigen land hebben ze gespeeld in o.a. Vorst Nationaal en Ancienne Belgique. Ook traden ze op in o.a. Rusland, Frankrijk, Zwitserland en Luxemburg. Jens is ook te zien in de music video ‘MudBlood’ van Loïc.

 

Jens geeft sinds 2015 modern/hedendaagse lessen. In zijn lessen ligt de nadruk op het atypische bewegen van het lichaam en het ontplooien van een unieke danstaal. Elke les start met een reeks van techniek oefeningen, gevolgd door choreografie.

 

THIERRY DEBLATON
THIERRY DEBLATON
Naam: Deblaton 
Voornaam: Thierry 
Dansopleiding of diploma: VTS initiator actuele dans 
Stijlen waarin je lesgeeft: Urban Latin 
 
Van de eerste hip hop moves naar de echte latin groove. Gestart als hip hop danser, maar altijd geproefd van verschillende dansstijlen. Deze zoektocht der dansvloeren heeft mij op een grote parketvloer gebracht waar ik ontplooide tot een latin ballroom danser. Samen met het latin formatie team ‘Aguilatino’, 8-voudig Belgisch kampioen, heb ik deelgenomen aan talrijke nationale en internationale wedstrijden. Later heb ik met mijn partner de titel Belgisch kampioen -30 behaalt in de amateur klasse. De balans tussen swag en controle is geen makkelijk evenwicht. Voortgevloeid uit deze stijl combo heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld - Urban Latin. Een mix van swaggy moves met gefundeerde latin techniek. Het een geschenk om mensen te laten kennis maken met deze stijl. Ik geef deze danslessen omdat ik mensen wil gelukkig maken, ze iets wil bijleren, ze het gevoel wil geven dat iets doen wat ze nooit van zichzelf verwacht hadden. Dat proces van een danser, een talent te zien ontplooien, brings a smile to my face.

 

SIGRID HUYBRECHTS
SIGRID HUYBRECHTS

Naam: Huybrechts

Voornaam: Sigrid

Diploma:  regent LO/ Initiatie cursus dans Bloso

Opleiding: The Rainbowballet volgens RAD syllabus

Stijl: klassiek

 

Mijn klassieke opleiding kreeg ik in The Rainbowballet. Ik startte er als vijfjarige kleuter en volg er tot op heden nog steeds lessen. Naast het volgen van diverse kampen en workshops, begon ik op mijn zestiende les te geven in verschillende dansscholen, aan allerhande leeftijden. Ik werd gebeten door de microbe van het lesgeven en startte mijn opleiding regentaat LO waarin dans ook uitgebreid aan bod kwam.


In mijn lessen leg ik graag de nadruk op techniek omdat deze heel belangrijk is binnen deze stijl. Daarom bouw ik mijn lessen op met opwarming aan de barre en technische oefeningen in midden. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor pointes en choreografie!

SYLVIE DE ROUCK
SYLVIE DE ROUCK

Naam:De Rouck

Voornaam:Sylvie

Diploma:kleuter onderwijzer / Danseres /choreografe 

Stijlen waarin je les geeft: Modern (jazz) en klassiek / peuterdans

 

Introductie:

Ik ben reeds 30 jaar actief als danser, als kleine spruit kreeg ik de danskriebels te pakken en heb dit nooit meer los gelaten!

Ik ben gestart met klassiek ballet bij Walter Govaerts / Apotheose dat later werd overgenomen door Etsuko Sumi en Ludgart, zij waren ervaren dansers van bij Béjart en Ballet van Vlaanderen.

Later heb ik nog ervaring opgestoken bij Mike Alvarez / BB Jerome and the Bang Gang junior crew en Ingrid Fonténe /Attitude.

Reeds 18 jaar geleden ben ik zelf begonnen met lesgeven, dit 12 jaar bij Marlynes te Mechelen en nu reeds 6 jaar bij 2 Step Dance Company te Boortmeerbeek.

Via 2 Step Dance Company ben ik ook lid geworden van het evenementenbureau Dancersagency waarbij ik mijn ervaring mag delen.

Nu nog ben ik druk bezig om zelf nog dingen bij te leren en volg nog geregeld dansstages zoals Jenna Jallonen, Isabelle Bequet, Isabelle Bernaert, …

 

ANNELEEN BLOK
ANNELEEN BLOK

Naam: Blok

Voornaam: Anneleen

Dansopleiding of diploma: VTS-diploma Initiator Urban Dance

Stijlen waarin ik les geef: hip hop en ragga

Anneleen is begonnen met dansen toen ze 5 jaar oud was. Ondertussen danst ze al 14 jaar bij 2-Step. Al reeds enkele jaren hiervan is ze lid van 2SDC Crew. Hiermee nam ze deel aan Belgium's got Talent (2016), Dance as One (2018) en enkele kampioenschappen. Door deze prestaties doet Anneleen met 2SDC Crew ook veel showcases: Sportpaleis, Walibi, Kiwanis, European Open,...

Naast de showcases met 2SDC Crew, danst Anneleen ook voor Dancersagency, waarmee ze op evenementen en shows danst: TDSO, Atlas Copco, AED, Jack Daniels, Niko en veel meer.

Anneleen haalde in 2016 haar diploma "Initiator Urban Dance" en geeft sindsien lessen hiphop en ragga in 2-Step Dance Company.

 

JILL VAN ROMPAEY
JILL VAN ROMPAEY

Naam: Van Rompaey

Voornaam: Jill

Dansopleiding of diploma: VTS diploma, initiator urban dance

Stijlen waarin je lesgeeft: hiphop

 

Introductie:

Hi there! Ik ben Jill en dans zelf ondertussen 15 jaar. Toen ik klein was ben ik gestart met ballet maar naar verloop van tijd had ik meer en meer interesse in de urban styles, waar ik mij bijgevolg ook op focus. Sinds 2013 dans ik in 2-Step Dance Company, waar ik deel uitmaak van de 2SDC crew olv Mike Alvarez en Karlijne Provinciael. Binnen 2-Step Dance Company geef ik voornamelijk hiphop aan zowel de jongsten (vanaf 4 jaar) als de volwassenen. Zelf volg ik ook heel wat lessen in 2-Step: funkstyles, locking, popping, ragga, hiphop, modern en breakdance.

Met 2SDC crew heb ik reeds deelgenomen aan verschillende tv-programma’s als Belgium’s Got Talent (2017) en Dance As One (2018) en andere wedstrijden zoals het Belgisch kampioenschap (5x) en het Wereldkampioenschap (3x). Daarnaast nog heel wat showcases voor Sportpaleis, CD&V congres, Walibi, programmavoorstelling Medialaan najaar 2018, Maanrock (Mechelen), Sportlaureaten Boortmeerbeek etc.

Ik ben aangesloten bij evenementenbureau Dancersagency waarmee ik ondertussen ook al heel wat evenementen en shows gedanst heb voor onder andere AED Studio’s, Jack Daniels, Tegen de sterren op (VTM), Atlas Copco, 15 jaar Mediamarkt, Clinic Stores, Unizo etc.

Op school studeer ik Lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen (VUB), wat mij voornamelijk helpt bij het didactische aspect van het lesgeven. 

ANABEL DENOLF
ANABEL DENOLF

Naam: Denolf

Voornaam: Anabel

Dansopleiding of diploma: Diploma Vlaamse trainingsschool

Stijlen waarin je lesgeeft: Hip hop en Klassiek (modern)

 

Introductie:

Dancer 2SDC CREW ( Belgium's Got Talent 2016 -  Dance As One 2019)

Dancer for several events and shows by Dancersagency

- Bloso/ Atlas Copco/ Unizo/ AED/ Jack Daniels and many more

Dancer for many showcases 2SDC CREW:

- Sportpaleis/ CD&V/ VLD conference/ Walibi/...

Stage international de danse, Evian, Frankrijk

Afgestudeerd aan het Lemmensinstituut in Leuven Woordkunst - Drama 2017

Specialisatie jaar Musical 2018

 

Mijn grote passies zijn dans, muziek en theater.

Als jonge beginnende artieste word ik het meest gelukkig van op de planken te staan en dit plezier te delen.

Van zolang ik me kan herinneren dans ik.

Door danslessen, workshops en stages blijf ik mezelf bijscholen en kan ik zo de danstechniek en de liefde voor de dans doorgeven.

SINE VANHOUTTE

danseres - choreograaf

KLEUTERBALLET

MIGUEL LAMMENS
MIGUEL LAMMENS

MIGUEL LAMMENS

DIPLOMA: VTS DIPLOMA 

ERVARINGEN: 2SDC CREW 

EUROPEES KAMPIOEN 2022 / WERELDKAMPIOEN 

Professioneel danser voor dancersagency 

- danser james de musical play 4

 
 
LOLA BALIS
LOLA BALIS

 

Naam: Balis

Voornaam: Lola

Dansopleiding of diploma: Diploma Vlaamse trainingsschool (2022)

Stijlen waarin je lesgeeft: Hip hop

 Introductie:

Hi, ik ben Lola en dans sinds 2009 toen ik 4 jaar oud was. In 2013 ben ik gestart bij 2 step dance company. Hier maak ik sinds enkele jaren deel uit van de crew olv Mike Alvarez en Karlijne Provinciael. 

 

Met 2SDC crew nam ik deel aan enkele Belgische, Europese en wereldkampioenschappen in Nederland, Frankrijk en Portugal.Ik danste bij James de Musical, Kerstjumping Mechelen, Sport Vlaanderen, Sportlaureaten Boortmeerbeek etc. 

 

In 2022 behaalde ik mijn diploma ‘Initiator Urban Dance’. Ik geef mini hiphop en tijdens mijn stage gaf ik ook aan oudere groepen les. Zelf ben ik erg geïnteresseerd in de urban dansstijlen. Deze lessen volg ik zelf nog op 2step: locking, funkstyles, hiphop, ragga, breakdance en 

popping. 

Ik hoop mijn passie te kunnen doorgeven aan elke danser waar ik les aan mag geven.

 
AMBER BLOK